Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Brandnetel – Paardenbloemsoep

<

Doen met wat de natuur aanbiedt, dat wordt toch echt steeds meer mijn hobby. In navolging van de zevenbladpesto, maakte ik deze Brandnetel – Paardenbloemsoep. Af en toe voel ik me dan net Klazina uit Zalk of Berendien uit Wisp of was het Rosalien uit Dost. Maar welke bijnaam ik ook krijg hierdoor; het bereiden van dit soort gerechten maakt mij erg gelukkig!

Ik kon niet nalaten om even een oud filmpje uit het archief op te zoeken

Ingrediënten 

 20 toppen  brandnetel (of de bladeren van de paardenbloemen)
 20  paardenbloemen
 1  ui
 2 stengels  bieslook
 1 scheut  witte wijn
 1 theelepel  paprikapoeder
 peper
 zout
 1,5 -2 liter  groentebouillon
 2 scheuten  (soja) melk
 30 gram  speltmeel
 2 scheuten  plantaardige olie
 1  ei

Bereiding
Knip de toppen uit 20 brandnetels. Was die goed. Trek de oranje blaadjes uit de bloemen van de paardenbloemen en was die ook. Snijd een ui in kleine stukjes. Fruit die in olie. Voeg de bloem toe en roer goed. Dan de brandneteltoppen en paardenbloemblaadjes, groentebouillon, sojamelk, witte wijn, paprikapoeder, peper en zout toevoegen. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan een geklutst ei toe. Pureer de soep en garneer voor opdienen met bieslook.