Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Ma Po Tofu

Wat ervaar jij als pittig in jouw karakter?

Ma Po Tofu is een gerecht afkomstig uit de Chinese keuken. Om specifieker te zijn; het is een recept uit de Szechuan Keuken. En voor diegene die dat nog niets wisten; de Szechuan keuken kent op zijn minst gezegd een pittig karakter. Lekker als je er tegen kunt en af te raden voor diegene die het liever wat neutraal van smaak houden.

Ingrediënten (2 personen) 

 400 gram  tahoe
 150 gram  gehakt
 0,5  rode paprika
 0,25  aubergine
 5  cherrytomaten
 1  ui
 1 teentje  knoflook
 2  lente uien
 1 scheut  sojasaus
 1 scheut  sesamolie
 1 eetlepel  tomatenpuree
 1 theelepel  hoisinsaus
 1 eetlepel  (black) bean sauce of miso
 1 theelepel  5-spicemix
 1 theelepel  gedroogde chilipeper
 plantaardige olie

Bereiding
Snijd de tahoe, rode paprika, aubergine, cherrytomaten, ui, knoflook en lente-ui in kleine stukjes. Wok eerst de tahoe, gehakt, ui en knoflook en voeg dan de aubergine, cherrytomaten en lente- ui toe. Kruid dan het gerecht met sesamolie, tomatenpuree, hoisinsaus, bean sauce, 5-spicemix, gedroogde chilipeper en een scheutje water.