Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Broccoli-appelsalade

Op wie heb jij het vaker gemunt?

Ingrediënten broccoli-appelsalade
1 struikje broccoli
1 appel
1 rode ui
2 augurken
2-3 eetlepels (plantaardige) kwark of yoghurt
1 scheut olijfolie
3 eetlepels rozijnen
0,5 citroen of lemon
2 theelepels dille
1 takje munt
2 theelepels kerriepoeder
Bereiding
Snijd 1 centimeter van de stronk van de broccoli. Rasp de broccoli (zowel de roosjes als ook de stronk). Eventueel kun je dat ook in de keukenmachine doen. Snijd de augurk, appel, munt en rode ui heel fijn. Doe die samen met de kwark, dille, rozijnen, sap van de citroen/lemon, peper, olijfolie, zout en kerriepoeder bij de broccoli. Roer alle ingrediënten door elkaar.