Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Canihua-broccolisalade met spekjes en feta

Waarin voel jij je wereldvreemd?

Een tijdje geleden kreeg ik van iemand een zakje canihua, een op quinoa lijkend product. Als je dit opzoekt op internet dan is merkbaar dat het niet zo’n bekend product is. Zo is er maar een beperkt aantal recepten. Een goede reden om deze Canihua-broccolisalade met spekjes en feta te delen die zomaar vanuit het niets ontstond, goed passend bij dit warme weer.

Ingrediënten (2 personen)

1 struikje  broccoli
1  tomaat
4 bladeren  sla
0,5  rode ui
8  champignons
50 gram  feta
2 eetlepels  pijnboompitten
75 gram  ontbijtspek
1 theelepel  sambal
75 gram  canihua
2 teentjes  knoflook
 plantaardige olie
1 theelepel  chunky chat currypowder of curry massala

Bereiding
Leg de slabladeren op een bord. Kook de canihua volgens de gebruiksaanwijzing. Schep deze op de slabladeren. Rooster de pijnboompitten. Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak die samen met de klein gesneden ontbijtspek knapperig. Leg deze even apart. Snijd de broccoli in roosjes en kook die twee minuten. Bak in olie de tomaat en de sambal. Leg die op de canihua. Bak in de wok broccoli, chunky chat currypowder en champignons. Leg die op de tomaat. Garneer met pijnboompitten, rode ui en pijnboompitten, de gebakken knoflook en spekjes.