Waarin voel jij je wereldvreemd?
Een tijdje geleden kreeg ik van iemand een zakje canihua, een op quinoa lijkend product. Als je dit opzoekt op internet dan is merkbaar dat het niet zo’n bekend product is. Zo is er maar een beperkt aantal recepten. Een goede reden om deze Canihua-broccolisalade met spekjes en feta te delen die zomaar vanuit het niets ontstond, goed passend bij dit warme weer.
Ingrediënten (2 personen)
1 struikje | broccoli |
1 | tomaat |
4 bladeren | sla |
0,5 | rode ui |
8 | champignons |
50 gram | feta |
2 eetlepels | pijnboompitten |
75 gram | ontbijtspek |
1 theelepel | sambal |
75 gram | canihua |
2 teentjes | knoflook |
plantaardige olie | |
1 theelepel | chunky chat currypowder of curry massala |
Bereiding
Leg de slabladeren op een bord. Kook de canihua volgens de gebruiksaanwijzing. Schep deze op de slabladeren. Rooster de pijnboompitten. Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak die samen met de klein gesneden ontbijtspek knapperig. Leg deze even apart. Snijd de broccoli in roosjes en kook die twee minuten. Bak in olie de tomaat en de sambal. Leg die op de canihua. Bak in de wok broccoli, chunky chat currypowder en champignons. Leg die op de tomaat. Garneer met pijnboompitten, rode ui en pijnboompitten, de gebakken knoflook en spekjes.