Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Champignon Kervelsoep

Kervel is een fris kruid met een specifieke anijs-achtige smaak. Eigenlijk snap ik nooit zo goed waarom het minder populair is dan peterselie en basilicum. Het is zo’n verfijnd kruid, lekker in de soep en ook op kaas of in een salade. Het heeft daarnaast een genezende werking bij astma en hoge bloeddruk. Geniet van deze Champignon Kervelsoep.

Ingrediënten 

0,25 knolselderij
100 gram champignons
1 ei
30 gram kervel
1 scheut pernod
1 snufje paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
1,5 – 2 liter groentebouillon

Bereiding
Schil de knolselderij en snijd die in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Knip de kervel in stukjes. Doe de knolselderij, bouillon, paprikapoeder, pernod, cayennepeper en groentebouillon in de pan. Breng aan de kook en laat dit ca. 20 minuten sudderen tot de knolselderij gaar is. Kluts een ei en voeg dit al roerend toe. Pureer met de staafmixer.