Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Gevulde witlof uit de oven

gevulde witlof

Voor wie heb jij alle lof? Hoe zou je dat aan diegene kenbaar willen maken?

Deze gevulde witlof uit de oven is lekker, voedzaam en koolhydraatarm.

Ingrediënten (2 personen)

4 struikjes witlof
1 zoete aardappel
1 rode ui
1 teentje knoflook
eetlepel olijven
250 gram gehakt
100 gram ontbijtspek
1 snufje cayennepeper
1 theelepel mosterd
1 theelepel pesto
1 snufje paprikapoeder
peper
zout
75 gram (plantaardige) kaas

Bereiding
Snijd de witlof in de lengte richting doormidden. Verwijder het harde hart en kook de gehalveerde witlof gedurende 3 minuten. Laat goed uitlekken en leg deze in een ovenschaal. Meng het gehakt met de fijn gesneden ui, olijven, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, pest en cayennepeper. Vul de witlof met het gehakt. Draai daar een plakje ontbijtspek omheen. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes. Leg die ook in de ovenschaal. Bestrooi met (plantaardige) kaas. Bak in de oven op 200 graden gedurende 30 minuten.

gevulde witlof 2