Wat zou jij het liefst in de soep willen laten lopen?
Courgettesoep is nu zo’n voorbeeld van een soep, die de meeste mensen wel lusten. Zowel volwassenen als kinderen. Daarom staat deze bij mij naast tomatensoep met stip op nummer 1. Mocht je onderstaande recept liever zonder bloem en/of ei willen maken, dan kun je er voor kiezen om knolselderij toe te voegen aan het recept. Daardoor ontstaat er wat meer binding.
Ingrediënten (4 personen)
1 | courgette |
1 | ui |
0,3 | prei |
1 scheut | witte wijn |
40 gram | speltbloem |
1,5 theelepel | tijm |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 scheut | (soja)melk |
groentebouillon | |
kokosolie | |
peper | |
zout | |
1 | ei (optioneel) |
Bereiding
Schil de ui en snijd deze in stukjes. Snijd courgette in plakjes en de prei in ringetjes. Bak de ui, courgette en prei kort in kokosolie. Voeg dan bloem toe, roer goed. Voeg 1,5 liter water, witte wijn, groentebouillon, tijm, paprikapoeder, (soja)melk, peper en zout toe. Breng de soep aan de kook en laat deze gedurende 15-20 minuten door koken tot de courgettes, prei en uien zacht zijn. Voeg een geklutst ei toe en pureer de soep met een staafmixer.