Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Lunch, Notenvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Hartige Quinoa-Boekweit-Pannenkoek

Pannenkoek is altijd zo’n woord waar ik over de spelling twijfel. Inmiddels weet ik ook waarom. Tot 1995 was het pannekoek, daarna werd spelling gewijzigd. Het woord pannenkoek wordt ook wel gebruikt voor iemand die slecht presteert.

Wist je trouwens dat het vandaag nationale pannenkoekendag is. In 2006 werd deze dag door verschillende grote bedrijven in het leven geroepen. Het is dan de bedoeling dat je jongeren pannenkoeken bakken voor de ouderen.

Deze hartige quinoa-boekweit-pannenkoek is geschikt voor diegene die niet zo van de zoete ontbijtjes, lunches of diners zijn en toch niet te veel koolhydraten binnen willen krijgen. Er is natuurlijk nog veel variatie mogelijk op deze pannenkoek. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van kaas en spekjes.

Ingrediënten (2 personen)

 200 ml  amandel- of sojamelk
 2 eetlepels  quinoavlokken
 4 eetlepels  boekweit
 1  ei
 5 plakjes  courgette
 3 reepjes  paprika
 1  bosui
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 0,5 eetlepel  tuinkers (of een ander groen kruid)
 zout
 peper
 kokosolie
 0,25  appel

Bereiding
Snijd de appel, courgette, paprika en bosui in kleine stukjes. Fruit deze kort in kokosolie. Meng in een kom amandelmelk, quinoavlokken, boekweit, ei, paprikapoeder, tuinkers, zout, peper. Maak er een glad beslag van. Is het te dik dan wat extra melk toevoegen, is het te dun dan wat boekweitmeel toevoegen. Giet het beslag over het groentemengsel in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin.