Daslook is niet een van de bekendste gewassen. Soms kun je het in de winkel kopen. Je treft het ook wel vaker in het “wild” aan. Ik heb ooit een paar plantjes van mijn vader gekregen. Deze komen tot nu toe ieder jaar trouw weer op. Dus vandaag was het feest en de hoogste tijd voor een heerlijke daslooksoep.
Ingrediënten Daslookwortelsoep
1 | aardappel |
1 | zoete aardappel |
0,5 | winterwortel |
1 grote | ui |
2 bosjes | daslook |
50 gram | groene kruiden of bladgroenten (winterpostelein, brandnetel, bieslook) |
2 liter | groentebouillon |
1 scheut | sojasaus |
peper | |
zout | |
olijfolie | |
1 scheutje | room (optioneel) |
Snijd de wortel, zoete aardappel, ui en aardappel in blokjes. Fruit die in een beetje olie. Voeg dan de groentebouillon toe. Laat 10 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn. Dan kunnen de daslook en de groene kruiden/bladgroenten toegevoegd worden. Laat die kort mee warmen. Pureer de soep. Breng de soep op smaak met peper, zout en sojasaus. Serveer evt. met een scheutje room.