Ingelegde citroenen zijn heerlijk in een tajin of salade en makkelijk te maken. Het duurt wel drie tot vier weken voor ze zo zacht zijn dat ze gebruikt kunnen worden in een recept.
Ingrediënten Ingelegde citroen
biologische citroen | |
zeezout (grof) | |
laurierblad | |
steranijs | |
peperkorrels | |
weckpot of pot met deksel (steriel) |
Was de citroenen en snijdt ze open (laat de twee helften nog net aan elkaar zitten. Doe een klein laagje zeezout in een schone weckpot of een pot met deksel. Doe ruim zeezout in/op de citroen en druk deze in de pot. Duw er een beetje sap uit. Vul de pot met ruim gezouten citroenen. Doe zoveel citroenen in de pot dat deze klem zitten. Voeg nog wat extra citroensap toe. Doe ook wat peperkorrels, steranijs en laurier in de pot. Vul de pot tot aan de rand met water. Zet de citroenen drie tot vier weken op een koele donkere plaats. Schud de pot geregeld.