Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Tarwevrij, Vegetarisch

Rabarber-gembercake

Wat zou jij willen oogsten?

Jippie, de eerste oogst bij moestuin Birkenhof in Soest, waar ik sinds dit jaar geregeld te vinden ben, is een feit. Leuk dat ik daardoor in aanraking met groenten kom, die ik zelf tot nu toe nog niet gezaaid heb. Zo ook met rabarber. Dat stond tot nu toe nog niet vaak op mijn menu. Daar zou met dit recept van glutenvrije rabarber gembercake zomaar verandering in kunnen komen. Geniet ervan!

Ingrediënten Rabarber-gembercake
150 gram amandelmeel
125 gram kastanjemeel of sorghummeel
4 stengels rabarber
200 ml. kokosmelk
6 bolletjes gember
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kardemom
1 snufje zout
4 eieren
1 scheutje vanille-extract
1 theelepel arrowroot
2 eetlepels amandelschaafsel
naar smaak zoetstof (bijvoorbeeld gembersiroop, honing, kokosbloesemsuiker of ahornsiroop)
Bereiding
Meng de eieren, zout, amandelschaafsel, zoetstof, arrowroot, vanille-extract, kardemom, gemberpoeder, kokosmelk, amandelmeel, kastanjemeel (of een ander meel). Als het te dik is, dan kan je een beetje water toevoegen. Snijd de gemberbolletjes fijn of pers ze fijn in de knoflookpers. Roer deze door het beslag heen. Doe het beslag in een ingevette bakvorm. Snijd de rabarberstengels over de lengte door (zodat ze dunner worden) en vervolgens in kleine stukjes. Leg de rabarber bovenop het beslag. Plaats de cake in de oven voor 40-50 minuten bij 150-175 graden.