Eimuffins zijn lekker, voedzaam, hartig en makkelijk te maken. Door de vorm zijn ze ook leuk om te serveren als bijgerecht, tussendoortje of als borrelhap.
Je kunt best een voorraadje maken. Ze zijn nl. zeker drie dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten (6 stuks)
3 | eieren |
2 | plakjes courgette |
0,1 | rode paprika |
1 | bosuitje |
0,5 | tomaat |
2 plakjes | kipfilet (broodbeleg) (optioneel) |
1 eetlepel | geraspte (geiten)kaas (optioneel) |
1 eetlepel | verse kruiden als basilicum, bieslook of peterselie |
1 snufje | paprikapoeder |
1 snufje | cayennepeper |
snufje | peper |
snufje | zout |
Bereidingswijze
Kluts in een kom de eieren, de fijn geknipte kruiden, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Giet het eimengsel in de muffinvormpjes. Snijd de overige ingrediënten in kleine stukjes en doe deze bij het eimengsel. Plaats de muffinvorm in de oven en bak de muffins in 15-20 minuten bij 180 graden.