Koemelkvrij, Notenvrij, Ontbijt, Tarwevrij

Boekweitpap met vers fruit

 

Toen ik met mijn “afvalproject” begon in augustus om te voorkomen dat ik aan de medicatie voor suikerziekte zou moeten, was een van de eerste tips om zoveel mogelijk afwisselend te eten, zowel per maaltijd als ook door de dag heen. Qua ontbijt was ik gewend om altijd met yoghurt en fruit de dag te beginnen. In eerste instantie kon ik me dan ook geen ander ontbijt voorstellen. Meteen ging mijn aandacht naar verschillende soorten pap, waar ik echter gezien de ervaringen in mijn jeugd, niet direct een “lekker-gevoel” bij kreeg. Gelukkig zijn vrienden mij voorgegaan op dit pad en kreeg ik na een bezoekje aan hen boekweitkorrels mee naar huis om daar eens mee te experimenteren en inmiddels heeft het onderstaande recept een vast plekje in mijn ontbijtreeks.

Ingrediënten (per persoon)

75 gram boekweit heel
1 eetlepel havermout
1 scheut amandelmelk
0,5 appel
2 eetlepel vers rood fruit zoals bosbessen, bramen of frambozen
1 theelepel honing (optioneel)
water

Bereidingswijze
Week in ruim koud water de boekweitkorrels voor een aantal uren (nacht). Doe de boekweitkorrels in een pan met een scheut water en een scheut amandelmelk. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg dan de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel en een eetlepel havermout toe. Gaar gedurende 5-10 minuten de pap (vergeet niet te roeren). Als de pap te dik is, voeg dan nog wat water toe. Schenk de pap in een kom, meng hier eventueel een theelepel honing doorheen en garneer met het fruit.

boekweitpap