Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Soep, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Zoete Aardappel Currysoep

Ik was laatst in een veganistisch restaurant en daar werd zoete aardappel currysoep geserveerd. Ik had het nog nooit gegeten en vond het echt heerlijk. En dan komt de productontwikkelaar in mij naar boven. Met een paar basisingrediënten ben ik begonnen. Uiteindelijk net zo lang geëxperimenteerd tot het onderstaande recept als beste match uit de bus kwam. De rode currypasta kun je kopen bij de supermarkt of de toko. Het is ook niet moeilijk om deze zelf te maken. Kijk even goed naar de ingrediëntendeclaraties van de door jou gebruikte producten of de allergie-informatie nog klopt als dat belangrijk voor jou of je mede-eters is.

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gram zoete aardappel
1 centimeter verse gember
1 ui
1 theelepel rode currypasta
1 snufje koriander gemalen
1-1,5 liter groentebouillon
peper
zout
1 eetlepel kokosolie
1 pakje kokoscream

Bereidingswijze
Fruit in kokosolie de gesneden ui, gember en aardappel. Voeg water, bouillon, rode currypasta, komijn en koriander toe. Laat het geheel stoven tot de zoete aardappels zacht zijn. Pureer de soep. Maak af met kokosroom, peper en zout.