
Recentelijk nam een vriendin een variant op deze heerlijke glutenvrije frambozentaart mee. Ik deed op het basisrecept dat ik van haar kreeg nog wat aanpassingen en maakte die inmiddels voor twee verjaardagen. Beide keren was het een groot succes. Zo lekker dat het moeite kostte om niet in een keer de hele taart op te eten. Een leuk recept dat je zonder oven kunt maken. Met dank aan degene die deze lekkernij ooit bedacht heeft!
Ingrediënten Frambozen-dadeltaart
150 gram | dadels (ontpit) |
150 gram | frambozen (diepvries) |
125 gram | quinoavlokken (kan ook met havermoutvlokken) |
100 gram | cashewnoten |
50 gram | kokosrasp |
0,5 eetlepel | citroenschil geraspt en/of citroensap |
2 eetlepels | honing |
1 scheut | vanille-extract |
1 eetlepel | kokosmeel |
50 gram | cranberry’s (gedroogd) |
3 eetlepels | kokosolie |
1 theelepel | kardemom gemalen |
Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Voeg de quinoavlokken, 1 eetlepel honing, cranberries, 1 eetlepel kokosolie, kokosrasp en kardemom gemalen toe en maal/meng dit. Zorg dat er nog wel een grove structuur overblijft. Bekleed een taartvorm met bakpapier. Leg hierop het deeg en druk met de achterkant van de lepel het deeg tot een stevige bodem. Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Voeg de frambozen (mogen licht ontdooid zijn), citroenschil, 1 eetlepel honing, vanille-extract en twee eetlepels kokosolie toe. Maal en meng deze ingrediënten tot een dikke, homogene substantie. Schep deze topping op de bodem. Bestrooi met kokosmeel. Zet de taart 2 uur in de koelkast, zodat deze kan opstijven.