Diner, Glutenvrij, Indonesisch, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Indonesische spitskool (vega rendang) uit de slowcooker

Wie wil jij eren?

Ingrediënten Indonesische spitskool uit de slowcooker
1 spitskool
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
5 cm verse gember
50 ml. ketjap manis
0,5 eetlepel komijn gemalen
0,25 eetlepel curcuma gemalen
4 schijfjes laos
1 stengel sereh
3 citroenbladeren
3 cm. santen
4 kemirienoten
0,25 blokje groentebouillon
1 steranijs
4 kruidnagels
4 eetlepels gefruite uien
Bereiding
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Doe deze in de slowcooker samen met de fijn gesneden ui, knoflook, spaanse peper, gember, ketjap, bouillonblokjes, komijn gemalen, curcuma gemalen, laos, sereh, kruidnagel, fijngehakte kemirienoten, santen, steranijs en citroenbladeren. Voeg een scheutje water toe. Laat het gerecht 3-4 uur garen in de slowcooker. Garneer met gefruite uien.