Ingrediënten (2 personen)
10 grote | kastanjechampignons (of vier portobello’s) |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
100 gram | (Nieuw Zeelandse) spinazie |
50 gram | (plantaardige) kaas of kruidenroomkaas |
peper | |
10 | olijven |
voor de vulling (opties) | |
50 gram | gehakt |
0,25 | prei (fijngesneden) |
0,25 | paprika (fijngesneden) |
1 eetlepel | quinoa (gekookt) |
1 eetlepel | courgette (fijn gesneden) |
2 plakjes | ham of salami |
plantaardige olie | |
paprikapoeder | |
zout |
Bereiding
Snijd de steeltjes uit de kastanjechampignons en hol ze daar waar mogelijk uit. Snijd de steeltjes in kleine stukjes. Leg onder in een ovenschaal de gewassen spinazie met aanhangend water en daarboven op de uitgeholde champignons. Strooi de fijn gesneden steeltjes en de in stukjes gesneden olijven op de spinazie. Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit die in een beetje olie glazig. Mocht je de champignons met gehakt willen vullen, rul dan het gehakt in olie met wat kruiden (zoals peper, paprikapoeder en evt. zout) totdat het zo goed als gaar is. Vul de champignons met het ui knoflookmengsel en datgene wat je lekker vindt (gehakt, prei, quinoa, courgette, ham of salami). Je kunt alle champignons met hetzelfde vullen of allemaal verschillende vullingen maken. Wat je evt. over hebt aan ingrediënten kun je rond de champignons leggen. Bestrooi de champignons met kaas. Plaats de schotel in de oven voor 20-30 minuten bij 180 graden.