Energieoefeningen, Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Notenvrij, Ontbijt, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Amandel-Lijnzaadbrood (glutenvrij en koolhydraatarm)

Wat zou jij in deze levensfase graag uit willen lijnen?

Door te kijken naar de feitelijk geldende rangorde in systemen en deze vanuit het hart te erkennen, kunnen er al snel ordeningen aangebracht worden. Deze dragen er toe bij dat de energie weer gaat stromen, daar waar er sprake van stagnatie was. Geef maar eens (openlijk) erkenning aan de oudste-jongste, diegene die er eerst was en die later kwam, degene die hiërarchisch een hogere of een lagere rang kent. Je kunt hiervoor ook fysiek of innerlijk een rijtje maken op volgordelijkheid. Diegene die er het eerst was, de hoogste rang kent of het oudste is, staat rechts. De jongste, diegene die het laatste kwam, de laagste in rang staat links (bekeken vanuit de personen die in het rijtje staan). Kun jij iedereen die rechts van jou staat erkennen om zijn hogere rang, oudere leeftijd of dat hij er eerder was dan jij? Kan je vanuit je hart zeggen: jij bent ouder dan ik, jij was er eerder dan ik, jij bent hoger in rang dan ik?

Als dat niet het geval is, wat is er dan nodig opdat jij wel deze erkenning zou kunnen geven aan deze persoon of personen? Soms kan het (letterlijk of innerlijk) innemen van een andere positie ten opzichte van die persoon/personen of het toekennen van een andere waarde jegens deze persoon of personen al veel verschil maken.

Ingrediënten Amandel-Lijnzaadbrood (glutenvrij en koolhydraatarm)

150 gram lijnzaad
50 gram amandelmeel
2 eetlepels psylliumvezels
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
40 ml water
2 eetlepels pompoenpitten
zout

Bereiding
Doe de lijnzaad, amandelmeel, psylliumvezels in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de eieren, bakpoeder, water en zout toe en meng goed. Voeg daarna de pompoenpitten toe en meng of leg die op het deeg. Doe in een klein bakblik een stuk bakpapier en breng het deeg daarin over. Bak het brood in de oven op 200 graden in 30 minuten gaar.