Diner, Glutenvrij, Italiaans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Uncategorized

Ossobuco

Wat zou jij wel willen bekokstoven?

Ingrediënten ossobuco (2 personen)

1 schenkel
50 spek gerookt
1 ui
1 teentje knoflook
0,25 wortel
1 stengel bleekselderij
1 tomaat
100 gram champignons
1 paprika
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 scheut rode wijn
3 takjes groene kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn, salie
1 blokje bouillon
peper
1 eetlepel paprikapoeder
1 laurierblad

Bereiding
Leg de schenkel in een stoofpan of slowcooker. Voeg de spek, fijngesneden ui, knoflook, wortel, bleekselderij, tomaat, champignons, paprika, kappertjes, tomatenpuree, rode wijn, groene kruiden, bouillon, peper en paprikapoeder toe. Stoof de schotel in vier tot zes uur gaar. Verwijder het bot en snijdt het vlees klein.

Lekker om te eten met spelt-, volkoren- of courgettespaghetti en eventueel een beetje geraspte (geiten)kaas