Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Groente-Kipkerrie

Stel dat jij een verzoeknummer in mag dienen; wat vraag je dan aan?

Wij zijn nog volop bezig met de Amersfoortse Veteranen Tenniskampioenschappen. Dat betekent voor ons als organisatoren lange dagen en veel op je benen staan. Des te belangrijker om goed te eten. Deze groente-kipkerrie was een verzoeknummer van onze toernooileider, die ik met veel plezier klaarmaakte en waarvan ik zag dat die met nog meer plezier opgegeten werd door de commissieleden en bardienst. Je kunt deze als volledige koolhydraatarme maaltijd serveren of er een beetje (zilvervlies)rijst bij opdienen.

Ingrediënten (2 personen)

1 kipfilet
8 roosjes bloemkool
1 tomaat
100 gram sperziebonen
10 champignons champignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 cm gember
1 groene peper
1 bosui
1 stengel sereh
2 citroenblaadjes
0,5 eetlepel thaise groene currypasta
0,5 eetlepel curcuma
0,5 eetlepel komijn gemalen
0,5 eetlepel koriander gemalen
1 blik kokosmelk of kokosroom
plantaardige olie

Bereiding
Fruit in olie de fijngesneden kipfilet, ui, knoflook, bloemkool, sperziebonen, gember, groene peper en tomaat. Kruid met Thaise groene currypasta, curcuma, komijn en koriander. Voeg dan de champignons, kokosroom, in stukken gesneden bosui, sereh, citroenblaadjes en een scheut water toe. Breng aan de kook en laat de kerrieschotel 5-10 minuten pruttelen.