Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Italiaans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Bruschetta met tomatensalsa

Waarvan krijg jij een feestelijk gevoel?

Ik ging al een paar avonden met een diversiteit aan hapjes rond tijdens ons Veteranentennistoernooi. Deze bruschetta met tomatensalsa kreeg ik niet aangesleept. Zodra ik met een schaal naar buiten kwam, was die vaak alweer leeg voor ik er erg in had :-). Het is snel gemaakt en ziet er feestelijk uit….

Ingrediënten 

paar stukjes speltstokbrood of glutenvrij brood of komkommer
1 teentje knoflook
2 tomaten
1 scheut olijfolie
5 blaadjes basilicum (vers)
5 blaadjes oregano (vers)
peper
zout
1 bosui (optioneel)

Bereiding
Leg de tomaten even in kokend water en ontvel ze. Snijd ze in hele kleine stukjes. Voeg evt. een fijn gesneden bosuitje toe. Schep dan de olijfolie, basilicum, oregano, peper en zout door de tomaten. Laat de salsa even intrekken en giet daarna evt. het overtollige vocht af. Rooster een (stok)broodje en/of neem een stukje komkommer en smeer het in met knoflook. Schep de tomatensalsa er op en smullen maar.