Heb je niet veel tijd en wil je toch koolhydraat-arm eten, dan is de grillplaat jouw vriend. In een handomdraai heb je een gezonde maaltijd met de veel groenten op tafel staan. Wil je daar toch wat vlees bij eten, dan is dit gerecht goed te combineren met ossenhaaspuntjes of kip.
Ingrediënten (2 personen)
0,5 | courgette |
0,5 | aubergine |
1 stengel | bleekselderij |
0,5 | rode paprika |
1 | zoete aardappel |
1 | rode ui |
2 | bos-uien |
5 | champignons |
10 | olijven |
1 teentje | knoflook |
1 eetlepel | groene kruiden als tijm, rozemarijn, oregano |
peper of peperoncini | |
1 scheut | (knoflook)olijfolie (met chili) |
zeezout gemalen |
Bereidingswijze
Snijd de courgette, aubergine, zoete aardappel, bleekselderij, ui, bos-ui, champignons, olijven en knoflook in kleine stukjes. Doe deze in een mengkom en kruid deze met olijfolie, zeezout, peper, zeezout en groene kruiden. Laat vijf minuten rusten, zodat de olie een beetje in de groenten kan intrekken. Bak de groenten op hoog vuur in een grillpan of op een grillplaat gaar.