Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Groenten van de grillplaat

grillgroenten

Heb je niet veel tijd en wil je toch koolhydraat-arm eten, dan is de grillplaat jouw vriend. In een handomdraai heb je een gezonde maaltijd met de veel groenten op tafel staan. Wil je daar toch wat vlees bij eten, dan is dit gerecht goed te combineren met ossenhaaspuntjes of kip.

Ingrediënten (2 personen)

0,5 courgette
0,5 aubergine
1 stengel bleekselderij
0,5 rode paprika
1 zoete aardappel
1 rode ui
2 bos-uien
5 champignons
10 olijven
1 teentje knoflook
1 eetlepel groene kruiden als tijm, rozemarijn, oregano
peper of peperoncini
1 scheut (knoflook)olijfolie (met chili)
zeezout gemalen

Bereidingswijze
Snijd de courgette, aubergine, zoete aardappel, bleekselderij, ui, bos-ui, champignons, olijven en knoflook in kleine stukjes. Doe deze in een mengkom en kruid deze met olijfolie, zeezout, peper, zeezout en groene kruiden. Laat vijf minuten rusten, zodat de olie een beetje in de groenten kan intrekken. Bak de groenten op hoog vuur in een grillpan of op een grillplaat gaar.

grillgroenten 3