Broodbeleg, Glutenvrij, Koolhydraat-arm, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Pesto van basilicumblad

pesto

Eigengemaakte pesto is hartstikke lekker en het is een fluitje van een cent om het te maken. In dit recept heb ik de pesto gemaakt van basilicumblad maar er zijn ook andere bladsoorten die gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan rucola, spinazie of raapstelen. In de koelkast is pesto een paar dagen houdbaar. Het is echter ook heel goed in te vriezen en daar kun je het maanden bewaren. Door de pesto in ijsblokjesbakjes in te vriezen, heb je mooie portieverpakkingen.

Ingrediënten 

30 gram basilicumblad (steeltje kunnen er ook bij)
1 teentje knoflook
35 gram pijnboompitten
40 gram Parmezaanse kaas geraspt
1 snufje paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
zeezout
2 scheuten olijfolie

Bereidingswijze
Doe de basilicumblad, knoflookteen, pijnboompitten, paprikapoeder, cayennepeper, zeezout en olijfolie in een blender of keukenmachine. Maal het fijn tot een gladde massa. Roer de Parmezaanse kaas er door heen. Als de pasta te dik is, voeg dan nog wat olijfolie toe.
Tip: je kunt er ook voor kiezen om de pijnboompitten voor het malen even kort in een koekenpan te roosteren tot zij bruin zijn.