Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Salades, Tarwevrij, Vegetarisch

Mango-komkommersalade met pittige dressing

Vanochtend was ik weer eens in een creatieve en meditatieve bui. Het is zo’n rustgevend gevoel om ter voorbereiding op een training mandala’s van groenten en fruit te maken en ze ontstaan uit het niets. De start was een koelkast vol boodschappen voor twee trainingsdagen en daar rolde deze salade én een intentie voor de dag uit: “of het nu buiten regent of droog is, een zonnige dag met een vleugje pit toegewenst”.

Ingrediënten (4 personen)

75 gram rucola
0,5 krop ijsbergsalade
0,5 komkommer
0,5 mango
01 handje blauwe bessen
0,5 rode ui
2 eetlepels courgette op zoetzuur (optioneel)
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel sumac (verkrijgbaar bij Turkse en Marokaanse winkels)
1 scheutje mosterdolie
1 scheutje vissaus
0,3 rode spaanse peper
1 snufje gemberpoeder
1 snufje kurkuma (koenjit)
1 theelepel honing
100 gram gerookte kipfilet (optioneel)
0,5 avocado (optioneel)

Bereidingswijze
Snijd de ijsbergsalade fijn en leg die samen met de rucola onder in een schaal. Snijd komkommer, rode ui en mango in stukjes. Voeg die toe aan de salade samen met de blauwe bessen en eventueel courgettes op zoetzuur. Garneer met sumac en sesamzaad. Maak in een kommetje een dressing van mosterdolie, sojasaus, rijstazijn, gemberpoeder, vissaus, kurkuma, honing en heel fijn gesneden rode peper. Giet die over de salade voor het opdienen. WIl je er iets meer een maaltijdsalade van maken, dan kun je nog gesneden gerookte kipfilet en avocado toevoegen.