Ingrediënten Hartige snijbiet pannenkoekjes
5 bladeren | snijbiet (of 50 gram spinazie) |
1 | bosui |
1 | ei |
1 scheut | (plantaardige) melk |
1 theelepel | bakpoeder |
3 eetlepels | boekweitmeel |
1 theelepel | ras el hanout |
1 scheut | sojasaus |
peper | |
olijfolie | |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 eetlepel | (plantaardige) yoghurt |
Doe de melk, ei, ras-el-hanout, paprikapoeder, sojasaus en snijbiet in een keukenmachine en maal het geheel tussen grof en fijn in. Voeg boekweitmeel, yoghurt en bakpoeder toe. Roer tot een glad beslag. Als het te stevig is, voeg dan wat extra melk toe, is het te dun dan kan wat extra boekweitmeel gebruikt worden. Snijd de bosui in ringetje en meng die door het beslag. Doe in een bakpan ruim olijfolie. Warm de olie goed door. Breng een lepel deegmengsel over in de pan (afhankelijk van de grootte van de pan, kun je meerdere pannenkoekjes in een keer bakken). Bak de koeken aan twee kant bruin.