Hoisinsaus wordt veel gebruikt in de Chinese en ook Vietnamese keuken. Het kan gebruikt worden als marinade of (dip)saus bij groenten, vlees of kip. Als je hoisinsaus in de winkel koopt dan zitten er nogal wat e-nummers en (witte of bruine) suikers in. Het leek me leuk om te kijken of het mogelijk was om zelf deze specifieke saus te maken met natuurlijke suikers. Op internet vond ik een basisrecept. ik heb het een beetje aangepast. Het bleek ook nog eens super simpel om te maken. Je kan best een voorraadje maken, want in een schone pot is deze saus in de koelkast zomaar een paar weken houdbaar.
Ingrediënten
1 teentje | knoflook |
2 scheuten | mrin |
2 scheuten | rijstazijn |
2 eetlepels | rode miso |
1 theelepel | 5-spicemix |
2 eetlepels | honing |
plantaardige olie | |
1 theelepel | citroensap |
0,5 theelepel | gedroogde chilipeper |
Bereiding
Pers de knoflook uit. Fruit die in plantaardige olie. Voeg mirin, rijstazijn, rode miso, 5-spicemix, citroensap, chilipeper en honing toe. Verwarm en laat de saus even pruttelen.