Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Tarwevrij

Babi Ketjap

Welk varkentje zou jij wel even willen wassen?

Babi Ketjap is een van de meest makkelijke en toch ook smakelijke gerechten uit de Indonesische keuken. Je hoeft geen keukenprins of prinses te zijn om dit met succes op tafel te zetten.

Ingrediënten (2 personen)

 250 gram  nasivlees
 2  sjalotjes
 1 teentje  knoflook
 1 theelepel  sambal
 1 theelepel  koriander gemalen
 1 theelepel  komijn gemalen
 0,5 eetlepel  tamarindepasta
 2 scheuten  ketjap
 plantaardige olie

Bereiding
Schil de sjalotjes en de knoflook. Snijd deze in kleine stukjes en fruit in olie. Voeg het nasivlees, de sambal, koriander gemalen en komijn gemalen toe. Bak het vlees gaar en bruin. Voeg dan de tamarindepasta, ketjap en een scheut water toe en laat het vlees nog even pruttelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *