Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Courgette-Tomaat-Bietsalade

courgette-tomaat-bietsalade

Het maken en/of inkleuren van een mandala is heel rustgevend. Het werkt daarnaast bevorderend voor een betere samenwerking tussen de linker- en rechter hersenhelft. Je kunt zelf een mandala tekenen of een kleurplaat downloaden van internet.

Voor mij is het maken van een mandala van een salade zoals deze courgette-tomaat-bietsalade een meditatieve bezigheid ter voorbereiding op een trainingsdag. Ik zet terwijl ik hier mee bezig ben de intentie neer van de dag en stem me onderwijl af op de deelnemers. Met een dergelijke voorbereiding nodig je het energieveld uit om zich te openen. Zowel jijzelf als ook de deelnemers kunnen zich hier dan gemakkelijker mee verbinden. Het maakt dat je sneller de diepte in kan en gerichtere resultaten kunt behalen.

Ingrediënten (4 personen)

 100 gram  rucola
 2  tomaat
 1  biet (gekookt)
 0,5  courgette
 2 stengels  bleekselderij
 2  bosui
 10  olijven
 100 gram  feta
 1 eetlepel  sesamzaad
 2 scheuten  olijfolie
 1 scheut  balsamicoazijn
 1 scheut  sojasaus
 1 theelepel  mosterd
 2 takjes  basilicum
 peper
 zout

Bereiding
Doe de rucola in een kom om schaal. Snijd de tomaat, biet, courgette, bleekselderij, bosui, feta en olijven in stukjes. Hussel deze door de rucola. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, sojasaus, mosterd, peper, zout en basilicum. Schenk de dressing over de salade.