Diner, Glutenvrij, Italiaans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Italiaanse bonenschotel uit de oven

Waarin ben jij een heilig boontje?

 

Ingrediënten voor Italiaanse bonenschotel uit de oven (2 personen)

klein blik bruine bonen
50 gram sperziebonen
0,25 courgette
0,25 aubergine
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 rode paprika
5 champignons
10 olijven
1 tomaat
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel (pittige) Italiaanse kruiden
0,5 eetlepel komijn gemalen
0,5 eetlepel paprikapoeder
1 scheut rode wijn
1 scheut balsamico azijn
plantaardige olie
50 gram geraspte (plantaardige) (geiten)kaas

Bereiding
Snijd de ui, knoflook, courgette, sperziebonen, aubergine, paprika, tomaat, olijven en champignons in kleine stukjes. Fruit deze licht in plantaardige olie (zeker niet gaar). Voeg tomatenpuree, rode wijn, balsamico azijn, komijn gemalen en Italiaanse kruiden toe en roer goed. Doe onder in een ovenschaal de bruine bonen met ongeveer een derde van het vocht. Leg daarboven op het groentemengsel. Strooi de geraspte kaas hier overheen en plaats voor 20-25 minuten in de oven bij 180-200 graden.