Bijgerechten, Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Thais

Andijvie – zoete aardappel curry

Ook al voel je je soms nog zo alleen bij het oplossen van levensvragen. Er is altijd hulp aanwezig. Deze hulp kan een aardse of geestelijke vorm hebben. Heb je hulp nodig, dan zal je er wel om moeten vragen. Hoe preciezer je jouw hulpvraag definieert, hoe groter de kans is dat deze op maat geboden wordt. Nodig bijvoorbeeld eens een krachtdier uit om je bij te staan. Laat je verrassen door het dier dat zich aandient. Wat zijn de kwaliteiten van hem of haar? Op welke manier zou je deze kwaliteiten kunnen inzetten bij het bewandelen van jouw weg? Ook kun je met je aandacht naar binnen gaan voor een meditatie/visualisatie en telepathisch aan het dier vragen of hij jou wil laten zien, horen, voelen, ruiken, proeven of weten welke visie het op jouw vraagstuk heeft. Ook kun je het dier vragen om in gedachten met je mee te lopen in het leven van alle dag en jouw steun te bieden daar waar nodig is.

 

Ingrediënten voor andijvie-zoete aardappel curry (2 personen)

200 gram andijvie
1 zoete aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
1 eetlepel kerriepoeder (bijvoorbeeld madras of masala)
1 theelepel komijn gemalen
150 ml kokosmelk of kokoscream
1 theelepel sereh gemalen (of citroensap)
plantaardige olie
1 bosui
1 groene peper

Bereiding
Fruit de ui, groene peper en knoflook in de olie. Voeg de in blokjes gesneden zoete aardappel, tomaat, sereh, komijn gemalen en kerriepoeder toe. Gaar de aardappel. Dan de fijngesneden andijvie en bosui erbij. Zodra de andijvie geslonken is, giet je de kokoscream erbij. Laat het gerecht 5 minuten sudderen en die het dan op.