Wat is voor jou het neusje van de zalm?
Inmiddels heb ik hulp gekregen bij het verzinnen en invoeren van de recepten. Dit recept van Japanse Zalm met Roerbak spinazie is aangeleverd en gepubliceerd door Julian, mijn buurjongen met wie ik veel samen kook, de bijen verzorg, het onderhoud van de tuin doe en voorbereidingen voor de trainingen tref. Thxs Juul!
Mocht jij ook een leuk recept hebben dat lekker is enigszins gezond en bij voorkeur koolhydraat-arm, laat het me weten via info@dagelijkse-voeding.nl.
Ingrediënten (4 personen)
4 | zalmfilets (à 125 g) |
4 teentjes | knoflook |
6 eetlepels | Japanse sojasaus |
naar smaak | limoensap |
naar smaak | citroensap |
roerbakolie of wokolie | |
600 gram | spinazie |
2 1/2 theelepel | pijnboompitten |
Bereiding zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem vier stukjes aluminium folie en leg op elk stuk één zalmfilet. Pers de knoflook fijn en verdeel die over de zalm. Doe over elk stukje zalm een eetlepel Japanse sojasaus. Besprenkel de zalm met wat limoensap en citroensap. Vouw nu het aluminiumfolie strak om de zalm heen en plaats die nu voor 15 minuten in de oven.
Bereiding spinazie
Verwarm de pan en doe er wat olie in, doe dan de spinazie er in en laat deze slinken. Voeg dan de pijnboompitten en de sojasaus toe.
Serveer met (bloemkool)rijst.