Soepmensen zijn op zoek naar warmte. Zij vinden in soep rust en gronding. De voedingsstoffen stromen naar binnen en vloeien uit naar die (lichaams)delen die het nodig hebben; alsof je het land bevloeit en vruchtbaar maakt. Het kan ook gaan over gemak en er op vertrouwen dat de dingen goed komen. Dat er gaat groeien en evolueren wat je voor ogen hebt, zonder dat je zorgen hebt of hoeft te zorgen voor anderen. Het leven gaat over jou en jouw essentie. Daar mag je van genieten.
Eet smakelijk van deze kerriesoep!
Ingrediënten (4 personen)
40 gram | boter of een beetje kokosolie |
bouillon | |
40 gram | speltbloem |
1 | ui |
1 | ei |
1 el | kokos |
1 cm | santen |
1 dl | witte wijn |
peper | |
zout | |
1 el | kerriepoeder madras of masala |
0,5 el | kerriepasta (pataks) |
naar smaak | gembersiroop of verse gember |
koksroom of slagroom (optioneel) |
Bereiding
Smelt de boter. Voeg de kokos, kerriepasta, kerriepoeder en gesnipperde ui toe. Even kort “fruiten” dan bloem toevoegen en een roux maken. Water erbij, ei klutsen en onder goed roeren bij de soep doen. Op smaak maken met santen, witte wijn, bouillonpoeder, gembersiroop, peper en zout. Evt. lekker met nog wat kokroom voor de romigheid. Wil je een gladde soep dan nog even pureren met de staafmixer.