Glutenvrij, Koemelkvrij, Lunch, Ontbijt, Psychologische symboliek, Suikervrij, Tarwevrij

Peren-noten crumble

Als je behoefte hebt aan peer, dan bestaat de behoefte om te gronden enerzijds en ook het zoete te ervaren van het goddelijke. Het goddelijke in jezelf, maar ook dat wat goddelijk is in het leven. Je doet belangrijke ontdekkingen wat je wel en niet wil; van datgene waar je meer of minder van zou willen snoepen. Jouw aandacht gaat uit naar het aardse, maar zeker ook naar het spirituele en het verlangen om met geloof en vertrouwen in je eigen kunnen te streven naar evenwicht en harmonie.

Wat een heerlijk recept van deze peren-noten crumble. Een mooie combi van ingrediënten met een Arabisch smaakje. Het is heerlijk voedzaam. ik heb er een hele ochtend prima op kunnen functioneren.

Ingrediënten (1-2 personen)

 1 grote peer (of 2 kleintjes)
 3 ontpitte dadels
 3 pruimen
 3 abrikozen
 1 eetlepel zonnebloempitten
 1 eetlepel pompoenpitten
 1 eetlepel kokos
 5 halve pecannoten
 5 halve walnoten
 1 theelepel citroenrasp
 2 kruidnagel
 1 snufje gemberpoeder
 1 snufje kardemompoeder
 1 snufje kaneel
(kokos)yoghurt (optioneel)

Bereiding
Doe de dadels, pruimen, abrikozen, zonnebloempitten, pompitten, pecannoten, walnoten, kruidnagel, gemberpoeder, kardamompoeder en kaneel in keukenmachine en maal die. Zorg dat er nog wel grove stukjes over blijven. Schil de peer en snijd deze in stukjes. Bestrooi die met kokos en citroenrasp. Bak die kort in de pan, zodat de peer warm en een beetje bruin is. Doe de peer in een ovenschaal. Giet het notenmengsel er overheen. Plaats in de oven voor 15 minuten op 180 graden. Eet de crumble zo of met (kokos)yoghurt.