Lupine wordt ook wel een powerpeul genoemd. Het bevat hoogwaardige eiwitten, weinig vet en is rijk aan calcium, ijzer en magnesium. Daarnaast zit het ook nog een vol met vezels. Lupine verlaagt de bloeddruk en het cholesterol en is goed voor de darmen en verlaagt het cholesterol. Het heeft een nootachtige smaak. Je kunt er lupinespread van maken die lekker is op een toastje of boterham. Ook is hij smakelijk door de sla.
Ingrediënten
250 gram gedroogd | lupine |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
4 | tomaten op olie |
1 theelepel | limoensap |
1 scheutje | sojasaus |
1 eetlepel | verse basilicum |
1 klontje | kokosolie |
1 snufje | komijn gemalen |
1 snufje | koriander gemalen |
1 snufje | cayennepeper |
naar smaak | peper |
naar smaak | zout |
naar gewenste dikte/viscositeit | water |
Bereiding
Week de gedroogde lupine gedurende 24 uur. Kook de lupine in ca. 100 minuten gaar. Fruit de ui en de knoflook in de kokosolie. Breng lupine, ui, knoflook, tomaten op olie, limoensap, sojasaus, basilicum, komijn, koriander, cayennepeper, peper, zout en water over in een keukenmachine met snij en mengfunctie. Pureer alle ingredienten tot een gladde massa ontstaat. Voeg zoveel water toe, dat de gewenste pastadikte ontstaat.