Ingrediënten kokosyoghurtijs met fruit en chocola
200 ml | kokosmelk |
3 eetlepels | yoghurt |
3 blaadjes | munt |
1 theelepel | honing |
1 eetlepel | pistachenoten |
0,5 theelepel | kardemompoeder |
1 theelepel | citroensap en/of citroenrasp |
1 druppel | lavendelolie |
fruit voor de garnering (op de foto is dat granaatappel en kakifruit | |
20 gram | (pure) chocola |
Doe in een keukenmachine de kokosmelk, kardemompoeder, lavendelolie, honing, pistachenoten en munt. Maal dit alles fijn. Schep dan de yoghurt erdoor. Doe dit mengsel in een diepvriesbestendige bak of schaal of portioneer door het mengsel te verdelen in ijsblokmalletjes, kleinere bekertjes of bakjes evt. voorzien van een (herbruikbaar) zakje zodat het ijs makkelijk uit de vormen gehaald kan worden. Zet de bakjes, bekertjes of malletjes met de kokosyoghurt in de vriezer. Roer na 1,5 uur het ijs nog een keer goed door, zodat de evt. ontstane ijskristallen weer verdwijnen. Laat het ijs dan nog minimaal een uur in de vriezer staan. Haal het ijs ongeveer 15 tot 20 minuten voor het eten uit de vriezer. Smelt de chocola au bain marie en giet deze over het ijs. Garneer met fruit en serveer.