Wat zou jij wel willen bekokstoven?
Ingrediënten ossobuco (2 personen)
1 | schenkel |
50 | spek gerookt |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
0,25 | wortel |
1 stengel | bleekselderij |
1 | tomaat |
100 gram | champignons |
1 | paprika |
1 eetlepel | kappertjes |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 scheut | rode wijn |
3 takjes | groene kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn, salie |
1 blokje | bouillon |
peper | |
1 eetlepel | paprikapoeder |
1 | laurierblad |
Bereiding
Leg de schenkel in een stoofpan of slowcooker. Voeg de spek, fijngesneden ui, knoflook, wortel, bleekselderij, tomaat, champignons, paprika, kappertjes, tomatenpuree, rode wijn, groene kruiden, bouillon, peper en paprikapoeder toe. Stoof de schotel in vier tot zes uur gaar. Verwijder het bot en snijdt het vlees klein.
Lekker om te eten met spelt-, volkoren- of courgettespaghetti en eventueel een beetje geraspte (geiten)kaas