Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch, Voorgerecht

Paprikasoep

Welke voeding maakt jou krachtiger?

Door een vriend van mij werd ik geïnspireerd tot het maken van Paprikasoep. Ik deed dat op een dag dat ik me een beetje flauw en slapjes voelde. Door het eten van deze soep kwam ik helemaal bij en voelde direct de energie weer door mijn lijf stromen.

Ingrediënten Paprikasoep

3 rode paprika’s
1 blik gepelde tomaten
1 teentje knoflook
1 ui
1,5 liter groentebouillon
peper
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 takje oregano of basilicum
olijfolie
peper

Bereiding
Halveer de paprika’s en verwijder de steel en de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat en besmeer ze met olijfolie. Grill de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de oven op 200 graden. Laat de paprika’s afkoelen en ontvel ze vervolgens. Fruit in olie de ui en knoflook. Voeg de groentebouillon, tomatenpuree, gepelde tomaten, paprika’s, paprikapoeder, peper en groene kruiden toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Pureer de soep.