Voor mij was dit een onbekende uitdrukking. Je gebruikt dit spreekwoord als iemand naar nietige uitvluchten zoekt.
Ingrediënten Peer-vijgencake
5 | vijgen (vers) |
1 rijpe | peer |
100 gram | kastanjemeel |
75 gram | havermeel |
75 gram | amandelmeel |
2 theelepels | bakpoeder |
150 ml. | plantaardige of notenmelk (havermelk/amandelmelk) |
1 scheutje | vanille extract |
50 gram | kokosolie |
0,5 | citroen (voor het sap en de rasp) |
1 theelepel | kaneel |
1 theelepel | kardemom |
50 gram | kokosbloesemsuiker |
2 eetlepel | quinoavlokken |
Schil de peer. Doe die samen met de kokosolie en 4 van de 5 vijgen in een keukenmachine en pureer deze tot moes. Voeg daar de havermeel, kastanjemeel, amandelmeel, quinoavlokken, vanille-extract, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, kardemompoeder, citroenrasp, citroensap en kaneel bij. Meng tot een luchtig en toch stevig beslag. Doe dat in een cakevorm, die bekleed is met bakpapier. Snijd de laatste vijg in plakjes. Leg die bovenop het beslag. Plaats de cake in de oven voor 40-50 minuten op 150-175 graden.