Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Veganistisch, Vegetarisch

Peer-vijgen cake (vegan)

In welke recentelijke situatie zocht jij naar vijgenbladeren?

Voor mij was dit een onbekende uitdrukking. Je gebruikt dit spreekwoord als iemand naar nietige uitvluchten zoekt.

Ingrediënten Peer-vijgencake
5 vijgen (vers)
1 rijpe peer
100 gram kastanjemeel
75 gram havermeel
75 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
150 ml. plantaardige of notenmelk (havermelk/amandelmelk)
1 scheutje vanille extract
50 gram kokosolie
0,5 citroen (voor het sap en de rasp)
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
50 gram kokosbloesemsuiker
2 eetlepel quinoavlokken
Bereiding
Schil de peer. Doe die samen met de kokosolie en 4 van de 5 vijgen in een keukenmachine en pureer deze tot moes. Voeg daar de havermeel, kastanjemeel, amandelmeel, quinoavlokken, vanille-extract, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, kardemompoeder, citroenrasp, citroensap en kaneel bij. Meng tot een luchtig en toch stevig beslag. Doe dat in een cakevorm, die bekleed is met bakpapier. Snijd de laatste vijg in plakjes. Leg die bovenop het beslag. Plaats de cake in de oven voor 40-50 minuten op 150-175 graden.