Ingrediënten zwarte bonenburgers
300 gram | zwarte bonen (gedroogd) of uit blik |
1 | rode ui |
1 teen | knoflook |
0,2 | rode paprika |
0,5 | rode peper |
1 takje | peterselie |
125 gram | quinoavlokken |
1 scheut | sojasaus |
2 eetlepels | tomatenpuree, tomatenketchup of curryketchup |
0,5 eetlepel | mosterd |
1 theelepel | gerookte paprikapoeder |
1 theelepel | komijnpoeder |
1 eetlepel | gistvlokken |
peper | |
zout | |
olijfolie |
Kook de zwarte bonen conform de verpakking. Snijd de ui, knoflook, rode peper en paprika fijn. Fruit deze in olijfolie. Voeg die bij de bonen samen met de paprikapoeder, komijn, sojasaus, tomatenpuree, gistvlokken, quinoavlokken, mosterd, peper, zout en fijn gesneden peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Pureer dan dit mengsel, zodat er een grove puree ontstaat. Daarbij mogen er nog bonen zichtbaar zijn. Kneed deze deegmassa tot een rol en snijd er plakken van. Als de massa te droog is, voeg dan een klein beetje water toe. Bak de burgers in olijfolie aan twee kanten bruin.