Glutenvrij, Koek en Gebak, Reflectievraag, Tarwevrij, Vegetarisch

Limoen Mascarpone Amandelcake

Wat heb jij recentelijk als zuur ervaren?

Ingrediënten
225 gram amandelmeel
3 limoenen
250 gram mascarpone
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gember gemalen
2 eetlepels kokosbloesemsuiker, honing, agavesiroop of andere zoetstof (optioneel)
1 appel
4 eieren
1 scheutje vanillearoma
zout
50 gram roomboter
4 blaadjes munt
Bereiding
Maak een deeg van de geraspte appel, amandelmeel, bakpoeder, zout, eieren, 125 gram mascarpone, het sap van twee limoenen, de schil van 1 limoen, gesmolten boter, vanille exact, kaneel en gemberpoeder. Doe het deeg in een cakevorm. Bak dit in de oven bij 150-175 graden gedurende 30-45 minuten. Laat afkoelen. Meng de rest van de mascarpone met de limoensap en limoenrasp van 1 limoen. Breng deze topping aan op de cake. Garneer met muntblad en serveer.