Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Marokkaans, Reflectievraag, Spreads, sauzen en pasta's, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Muhammara

Wanneer zat jij in een dipje?

Tijdens de training staat er bij mij regelmatig Muhammara op tafel. Tot nu toe altijd kant-en-klaar uit de winkel. Ik werd door één van mijn klanten gevraagd of ik het niet eens zelf wilde maken. Een leuke uitdaging, waar met wat googelen en eigen fantasie het onderstaande recept is uitgekomen. Een heerlijke dip voor op brood, op een toastje of bij rauwkost.

Ingrediënten Muhammara
3 (punt) paprika’s (ontveld)
60 gram walnoten
1-2 eetlepels granaatappelsiroop
5 basilicumblaadjes
0,5 theelepel komijn
1 snufje cayennepeper
peper
zout
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
olijfolie
Bereiding
Als je de paprika’s zelf wil ontvellen, verwarm dan de oven op 200-220 graden. Halveer de paprika’s en leg ze met de open kan naar beneden. Bestrijk de paprika’s met olijfolie. Zet de paprika’s in de oven voor 20-30 minuten totdat het velletje loslaat (het mag dan best een beetje zwart zijn). Haal de paprika’s uit de oven en verwijder het vel. Spoel de paprika’s af. Doe de ontvelde paprika’s, granaatappelsiroop, peper, zout, komijn, (gerookte) paprikapoeder, knoflook, basilicum en walnoot in de keukenmachine. Pureer tot een mooie homogene massa.