Ingrediënten Pittige appel-uichutney
5 | goudrenetten |
2 | rode uien |
1 | spaanse peper |
2 eetlepels | honing |
2 | citroenblaadjes |
1 eetlepel | citroenrasp |
1 pijpje | kaneel |
5 | kruidnagels |
0,5 eetlepel | kerrypoeder |
1 eetlepel | mosterdzaad |
50 ml. | balsamicoazijn |
50 ml. | appelazijn |
1 scheut | worchesterhiresaus |
plantaardige olie |
Fruit de fijngesneden ui en spaanse peper in olie. Voeg stukjes appel, kruidnagel, citroenblad, kerrypoeder, balasamicoazijn, appel, kaneel, worchesterhire saus, mosterzaad, citroenrasp en een scheut water toe. Stoof totdat de appels zacht zijn en de chutney tot een dikke puree is verworden. Voeg dan de honing toe. Vul warm af in glazen potten.