Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Tarwevrij, Vegetarisch

Pittige appel-uichutney

Wanneer moest jij door een zure appel heen bijten?

Ingrediënten Pittige appel-uichutney
5 goudrenetten
2 rode uien
1 spaanse peper
2 eetlepels honing
2 citroenblaadjes
1 eetlepel citroenrasp
1 pijpje kaneel
5 kruidnagels
0,5 eetlepel kerrypoeder
1 eetlepel mosterdzaad
50 ml. balsamicoazijn
50 ml. appelazijn
1 scheut worchesterhiresaus
plantaardige olie
Bereiding
Fruit de fijngesneden ui en spaanse peper in olie. Voeg stukjes appel, kruidnagel, citroenblad, kerrypoeder, balasamicoazijn, appel, kaneel, worchesterhire saus, mosterzaad, citroenrasp en een scheut water toe. Stoof totdat de appels zacht zijn en de chutney tot een dikke puree is verworden. Voeg dan de honing toe. Vul warm af in glazen potten.