Bijgerechten, Koemelkvrij, Notenvrij

Pizzadeeg

pizzadeeg

Vandaag kreeg ik van mijn nichtje een WhatsApp bericht met de vraag of ik voor haar het recept van het pizzadeeg voor de Ferrari had. Deze lijkt af en toe onvindbaar te zijn. Klinkt natuurlijk wel heel “fat” om een Ferrari te hebben. In dit geval gaat het echter niet om een auto, maar om een pizzaoven die ik hen een paar jaar geleden cadeau gaf. Hij behoort nl. echt tot mijn top 3 aan keukenapparatuur en die ervaring wilde ik graag met mijn familie en nu ook met jullie delen. In deze steenoven bak je nl. echt de heerlijkste pizza’s, naanbroden en ook bladerdeeghapjes. Een passend pizzadeegrecept kan op deze site dan ook niet ontbreken. Deze met gluten, maar er volgt ook later nog een keer een glutenvrije. En ik wens de meiden toe dat zij met hun pizza’s lekker chillen na hun zware proefwerkweek.

Ingrediënten (4 pizzabodems)

500 gram tarwebloem
4 eetlepels olijfolie
0,25 theelepel zout
1 theelepel suiker
150 – 250 gram water
10 gram gedroogde gist

Bereidingswijze
Meng in een beslagkom de tarwebloem, gist, zout, suiker, olijfolie en 150 gram water. Kneed met de hand het deeg tot een stevig en ook elastisch deeg. Voeg als het nodig is om dit te bereiken nog meer water toe. Laat het deeg als je tijd hebt een half uurtje rusten op kamertemperatuur voor je er pizzabodems van rolt.

 

pizzadeeg 2