Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Ontbijt, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Misosoep

Voor soep kun je mij wakker maken of het nu bij het ontbijt, de lunch of het avondeten is. Toen ik op advies van mijn voedingscoach Hilda Mossink meer variatie in mijn ontbijtjes ging aanbrengen, kon soep daarbij niet ontbreken. Van Hilda kreeg ik het basisrecept van de Misosoep. Een basis die zich uitstekend leent om vele variaties te bedenken door gebruik te maken van wisselende groenten, ei, plantaardige noodles, vis of vlees.

Ingrediënten

1 lente-ui of sjalotje
1 wortel
1 eetlepel wakamé zeewier
1 eetlepel misopasta (verkrijgbaar bij de toko of natuurwinkel)
diverse groenten naar keuze, zoals erwtjes, broccoli, prei, chinese kool of paksoi
0,5 eetlepel kokosolie
1 eetlepel fijngesneden bosui, peterselie of prei

Bereidingswijze
Fruit de gesneden ui en wortel tot hij glazig is. Voeg water toe tot de groenten onderstaan. Snijd de overige groenten in grove stukken en voeg deze samen met de wakamé toe aan de bouillon. Kook de soep 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Los de miso op in een soeplepel warme bouillon en voeg deze weer toe aan de soep. De soep mag nu niet meer koken. Garneer voor het opdienen de soep met gehakte bosui, peterselie of fijngesneden prei