Waarin zijn voor jou de rapen gaar?
Raapstelen zijn vooral in de lente goed verkrijgbaar. Ook zijn ze in eigen tuin makkelijk te verbouwen. Heerlijk in roerbakschotels, een stamppotje of als raapstelensoep.
Ingrediënten
100 gram – 1 bosje | raapstelen |
0,25 | knolselderij |
0,5 | zoete aardappel |
100 ml | (amandel) of (soja) melk |
1,5 – 2 liter | groentebouillon |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 theelepel | cayennepeper |
1 scheut | witte wijn |
peper | |
zout | |
1 | ei |
3 | sjalotjes |
Bereiding
Snijd de knolselderij, zoete aardappel en sjalotjes fijn. Doe die in een pan met groentebouillon en kook deze tot de groenten gaar zijn. Voeg dan de raapstelen, melk, paprikapoeder, cayennepeper, witte wijn, peper, zout en ei toe. Pureer de soep als de raapstelen geslonken zijn.