Deze romige paprikasoep met geitenkaas is echt een aanrader voor die momenten dat je niet zo lekker in je vel zit. In zijn hartigheid en romigheid, kikker je zienderogen op.
Ingrediënten Romige paprikasoep met geitenkaas
2 | paprika’s |
100 gram | cherrytomaten |
1 | sjalotje |
1 teentje | knoflook |
5 | champignons |
1 takje | tijmblad |
1 takje | rozemarijn |
1,5-2 liter | groentebouillon |
paprikapoeder | |
sambal | |
peper | |
plantaardige melk of room | |
2 eetlepels | tomatenpuree |
50 gram | zachte of harde geitenkaas |
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat/schaal. Besmeer met olijfolie. Zet deze in de oven bij 150-175 graden. Leg na ca. 15 minuten de in stukken gesneden sjalot, cherrytomaten, champignons, tijmblad, rozemarijn en knoflook ook op de bakplaat. Zet deze nog een keer 15 minuten in de oven tot de paprika’s zwart zijn. Laat het geheel afkoelen en ontvel de paprika’s. Doe deze samen met de andere ingrediënten die op de bakplaat liggen, de groentebouillon. tomatenpuree, sambal, paprikapoeder en peper in een pan. Laat het geheel 15 minuten sudderen. Pureer de soep. Voeg een scheut plantaardige melk toe. Garneer voor het opdienen met geitenkaas.