Borrelhapjes, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Vegetarisch

Romige geitenkaasbolletjes op olie

De vakanties lopen weer op hun einde. Vele werkactiviteiten worden weer opgestart. Nu is de kunst om jouw energie goed te managen voor de tweede helft van het jaar….

Deze onderstaande meditatie/visualisatie kan je daar wellicht behulpzaam bij zijn.
– ga rustig en ontspannen zitten
– adem een paar keer diep
– sluit je ogen
– vraag in gedachten om een landschap op te laten komen dat symbool staat voor jouw weg in de tweede helft van het jaar
– onderzoek dit landschap. Let bijvoorbeeld op kleuren, geuren, klimaat, bebouwing, daar waar de energie goed stroomt, daar waar je belemmeringen en obstakels tegen komt. Wees steeds nieuwsgierig naar datgene wat je tegenkomt en vraag door naar eventuele betekenissen. Laat ook de film doorlopen zodat je eventuele bewegingen kunt waarnemen
– dit landschap aanschouwend, wat vraagt dit van jou? wat is de beste manier om dit landschap te doorkruisen? welke hulpbronnen zou je daar bij kunnen inzetten? is er een speciale uitrusting die je hier voor nodig hebt? wat zou je vooral wel moeten doen? wat zou je beter kunnen laten?
– kom dan weer met je aandacht terug in de ruimte
– teken of beschrijf je ervaringen.

In het onderstaande recept heb ik mij laten inspireren door Amico FairFood uit Amersfoort, die de komende twee dagen het diner zal verzorgen voor de deelnemers aan de opleiding Coach-Inn-Systemen.
LET OP: het vervaardigen hiervan vraagt enkele dagen voorbereiding als je de hang-op zelf maakt.

Ingrediënten romige geitenkaasbolletjes op olie
300 gram schapenyoghurt (of 200 gram kant en klare hang-op
350 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel sumak
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijmblad
1 eetlepel sesamzaad
peper
zeezout
olijfolie
Bereiding
Maak de hangop door een theedoek in een zeef te leggen. Schep daar de yoghurt in. Zet er een schaal onder die het vocht opvangt. Laat de yoghurt 48 uur uitlekken in de koelkast. Prak vervolgens de zachte geitenkaas en meng die met de hangop. Meng in een bakje de oregano, tijmblad, sesamzaad en sumak. Voeg naar smaak gemalen zeezout en peper toe. Maak van het geitenkaasmengsel bolletjes (hiervoor is het handig om je handen nat te maken of met olie in te smeren), haal die lichtjes door het kruidenmengsel. Doe het kaasbolletje in een pot met olijfolie (of een mengsel van zonnebloem en olijfolie). De kaasbolletjes zijn als ze in de olie bewaard worden meerdere weken houdbaar in de koelkast.