Ingrediënten Runderreepjes op een bedje van rucola en ramen (2 personen)
150-200 gram | runderreepjes |
50 gram | rucola |
50 gram | ramen (bruine noodles) |
1 | bosui |
1 | wortel |
4 eetlepels | sojasaus |
1 theelepel | wasabi |
1 theelepel | citroensap |
0,5 theelepel | komijnzaad gemalen |
0,5 teentje | knoflook (of wat knoflookpoeder) |
1 eetlepel | pistachenoten |
0,5 eetlepel | sesamzaad |
1 eetlepel | koriander (vers) |
Kook de ramen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat deze uitlekken. Rasp de wortel en snijd de bosui in stukjes. Meng die door de ramen, samen met de fijngesneden koriander. Leg op een bord een beetje rucola. Drapeer daarboven op de ramen. Meng in een kommetje de sojasaus, sesamzaad, knoflook, komijnzaad, wasabi en citroensap. Bak de runderreepjes op een grillplaat of in de pan aan twee kanten bruin. Leg die op de ramen. Giet de gekruide sojasaus over de runderreepjes. Garneer met pistachenoten.