Bijgerechten, Diner, Japans, Koemelkvrij, Reflectievraag, Thais, Voorgerecht

Runderreepjes op een bedje van rucola en ramen

Wat is voor jou een waarheid als een koe?

Ingrediënten Runderreepjes op een bedje van rucola en ramen (2 personen)
150-200 gram runderreepjes
50 gram rucola
50 gram ramen (bruine noodles)
1 bosui
1 wortel
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel wasabi
1 theelepel citroensap
0,5 theelepel komijnzaad gemalen
0,5 teentje knoflook (of wat knoflookpoeder)
1 eetlepel pistachenoten
0,5 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel koriander (vers)
Bereiding
Kook de ramen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat deze uitlekken. Rasp de wortel en snijd de bosui in stukjes. Meng die door de ramen, samen met de fijngesneden koriander. Leg op een bord een beetje rucola. Drapeer daarboven op de ramen. Meng in een kommetje de sojasaus, sesamzaad, knoflook, komijnzaad, wasabi en citroensap. Bak de runderreepjes op een grillplaat of in de pan aan twee kanten bruin. Leg die op de ramen. Giet de gekruide sojasaus over de runderreepjes. Garneer met pistachenoten.