Ingrediënten
250-300 gram | pompoen |
250 gram | amandelmeel |
1 | ui |
250 gram | groene bladgroenten (spinazie, raapstelen, snijbiet) of broccoli |
250 gram | paddenstoelenmix |
0,5 | rode paprika |
6-7 | eieren |
2 teentje | knoflook |
1 eetlepel | groene kruiden (tijm, oregano, peterselie) |
peper | |
zout | |
2 theelepels | paprikapoeder |
boter of olijfolie |
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten. Kook de pompoen in ca. 25 minuten gaar en giet het water af. Pureer de pompoen. Meng deze met 1 ei en de amandelmeel. Vet een bak blik in met boter of olijfolie. Doe het pompoenmengsel op de bodem van het springvorm en bak deze in de oven gedurende 10 minuten op 150-175 graden. Fruit de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder, groene kruiden en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg dan de bladgroenten en de champignons toe. Mocht je gebruik maken van broccoli gaar deze dan eerst in kokend water. Smoor dit alles gedurende 5-10 minuten. Leg het groentemengsel op de deels gegaarde pompoenbodem. Kluts de overige eieren en giet deze over de groenten. Bak de quiche af in ca. 35-45 minuten bij 150-175 graden.