Wat is voor jou hoekig en zou je rond willen maken?
Deze salade met linzen en gegrilde paprika heeft een lekkere beet en een verrassende smaak. Hij kan met een beetje noten en bijvoorbeeld feta ook goed als maaltijdsalade geserveerd worden.
Ingrediënten (4 personen)
0,5 | kropsla |
0,25 | komkommer |
5 | cherrytomaat |
0,25 | rode ui |
1 | puntpaprika |
0,5 | zoete aardappel |
7 | olijf |
50 gram | linzen (bijvoorbeeld belugalinzen) |
1 scheut | kokosyoghurt |
1 eetlepel | groene kruiden (basilicum, bieslook, munt en oregano) |
1 theelepel | mosterd |
1 scheut | witte wijnazijn |
peper | |
1 scheut | olijfolie |
Bereiding
Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes. Besprenkel met olie en zet ze voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Snijd de puntpaprika in repen. Zet deze voor 5-10 minuten onder grill. Snijd de sla, komkommer, cherrytomaten, rode uien en olijven in stukjes. Doe alle groenten en de linzen in een schaal. Maak van de kokosyoghurt, groene kruiden, mosterd, witte wijnazijn, peper en olijfolie een dressing en giet die over de salade.